--- ---

Flinke volumegroei Heineken

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 18 april 2018

Autonoom iets beter dan voorzien.

 Heineken heeft in de eerste maanden van 2018 de volumes flink zien stijgen, zoals ook werd voorzien door analisten. Dit meldde de Nederlandse bierbrouwer woensdag.

Volgens CEO Jean-Francois van Boxmeer waren de resultaten afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen. Daarbij profiteerde Heineken van het vroeg vallen van Pasen.


Woensdag voorbeurs bleek uit cijfers van de brouwer dat er in het eerste kwartaal een geconsolideerd biervolume werd gerealiseerd van 50,5 miljoen hectoliter. Dat was ruim meer dan de 44,0 miljoen hectoliter in het eerste kwartaal van 2017 en ook meer dan de 49,1 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

Zoals voorzien droeg vooral de groei in de Amerika's flink bij. In deze regio was sprake van een biervolume van 19,2 miljoen hectoliter. Daarmee deden de Amerika's het beter dan Europa, waar de volumes op 15,0 miljoen hectoliter uitkwamen. In het eerste kwartaal van 2017 was Europa goed voor 15,3 miljoen hectoliter en de Amerika's voor 13,5 miljoen hectoliter.

Met deze volumes kwam Heineken uit op een autonome groei van 4,3 procent, terwijl dit in de eerste drie maanden van 2017 slechts 0,6 procent was. Analisten mikten voor afgelopen kwartaal op een groei van 4,1 procent.

De sterkste groei liet de regio Azië-Pacific zien, met een stijging op jaarbasis van 5,4 procent naar 11,3 procent groei. In Europa was sprake van een krimp van 1,7 procent, na een groei van 0,5 procent in de eerste periode van 2017. Volgens de brouwer had het koude weer een negatieve impact op de verkopen in Europa.

De Amerika's lieten een autonome groei van 6,8 procent zien, terwijl een jaar terug nog sprake was van een krimp van 0,7 procent. Analisten mikten voor de Amerika's op een groeitempo van 3,9 procent.


Het Heineken merk groeide afgelopen kwartaal met 8,1 procent.

Heineken herhaalde de verwachtingen voor heel 2018.

Voor dit jaar mikken de analisten op een volume van 232 miljoen hectoliter, in plaats van 218 miljoen in 2017. De autonome groei wordt door de marktvorsers ingeschat op 2,9 procent, nipt minder dan de 3,0 procent in 2017.

Het aandeel Heineken sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 89,66 euro.

Geef een reactie