--- ---

Beursblik: volumegroei Heineken licht meevallend ondanks Europese tegenwind

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 18 april 2018

KBC Securities herhaalt Accumuleren advies.

 Heineken heeft in het eerste kwartaal een licht meevallende autonome volumegroei behaald. Dit concludeerde analist Wim Hoste van KBC Securities woensdag.

De volumes groeiden autonoom met 4,3 procent naar 50,5 miljoen hectoliter. De consensus lag op 4,1 procent en Hoste mikte vooraf op 3,3 procent. Dit verschil schreef de analist toe aan de Amerika’s, waar de ontwikkelingen rondom Kirin "niet eenvoudig te voorspellen" waren. Vorig jaar kocht de Amsterdamse brouwer Brasil Kirin voor 664 miljoen euro.

In alle regio's lag de autonome groei van Heineken hoger dan KBC had voorzien, met uitzondering van Europa, waar een krimp was van 1,7 procent, terwijl Hoste rekende op een groei van 0,5 procent. De consensus lag zelfs op 1,1 procent stijging. Volgens Heineken had het koude weer een negatieve impact op de verkopen in Europa.

Heineken herhaalde de outlook voor 2018, wat onder meer een margegroei van 0,25 procentpunt betekent. Hoste denkt dat de brouwer evenwel op 0,21 procent uitkomt.

KBC Securities herhaalde het Accumuleren advies op Heineken met een koersdoel van 95,00 euro. Het aandeel daalde woensdag 2,9 procent naar 87,04 euro.

Geef een reactie