--- ---

American Express in trek

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 18 april 2018

Klanten betalen meer met creditcards.

 American Express heeft in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte winst geboekt. Dat meldde het creditcardbedrijf woensdag nabeurs.

Het aandeel steeg in de handel nabeurs 3,4 procent, nadat het in de reguliere handel al 1,4 procent was gestegen.

American Express boekte een winst van 1,6 miljard dollar, of 1,86 dollar per aandeel, tegen 1,3 miljard, of 1,35 dollar per aandseel een jaar eerder.

De omzet steeg van 8,71 miljard naar 9,72 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,71 dollar winst per aandeel en een omzet van 9,08 miljard dollar.

"Ons jaar is goed begonnen met dubbelcijferige groei in omzet en winst", zei CEO Stephen Squeri. Kaarthouders spendeerden 12 procent meer dan een jaar eerder en American Express kreeg er wereldwijd 3,5 miljoen nieuwe creditcards bij.

Betaalknop

Twee andere betaalkaartbedrijven, Visa en Mastercard, maakten woensdag bekend dat ze niet langer werken aan een eigen betaalknop voor online-winkelen, maar nu een gezamenlijke betaaloplossing willen.

De koerswijziging, die werd aangekondigd tijdens een conferentie over de betaalindustrie, is een teken dat het moeilijk is om te concurreren digitaal betalen met rivalen zoals PayPal.

American Express heeft een eigen betaalknop voor online shoppen maar zou een gezamenlijk initiatief steunen, zei een woordvoerder.

Geef een reactie