--- ---

Futures wijzen op hogere opening van Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 17 april 2018

Markt positief gestemd over cijferseizoen.

 De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen.

Optimisme over het eerste kwartaalcijferseizoen zal naar verwachting de drijvende kracht blijven voor de aandelenmarkten dinsdag. S&P-aandelen zullen naar verwachting een gemiddelde winstgroei van 17,3 procent laten zien.

Het uitblijven van een escalatie van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten moedigde beleggers tevens aan. Dit vertrouwen kan onder druk komen te staan vanwege berichten dat Washington kijkt naar mogelijkheden om terug te slaan richting Beijing, vanwege de Chinese maatregelen die de toegang van Amerikaanse technologiebedrijven tot de Chinese markt inperken.

Portefeuillemanager Jeroen Blokland van het Robeco wijt de stijging van de Amerikaanse aandelenmarkten aan een aantal factoren: geen onmiddellijke verdere escalatie van het handelsconflict, het feit dat de kwartaalresultaten voldoen aan de verwachtingen en dat de Chinese economie nog steeds goed presteert.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen huizenbouw- en bouwvergunningdata over maart, gevolgd door Industriële productiecijfers, tevens over maart, later op de dag.

Olie bleef dinsdagochtend dicht bij huis. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 66,28 dollar, terwijl een mei-future Brent vlak noteerde op 71,41 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2369. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2404 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2380 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,1 procent hoger, nadat het concern maandag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Uit de rapportage bleek dat Netflix de abonneegroei heeft weten vast te houden, met name buiten de Verenigde Staten, waar het concern de snelste groei op jaarbasis realiseerde in zijn geschiedenis.

Dinsdag staan opnieuw een reeks cijferpublicaties geagendeerd. Charles Schwab, Goldman Sachs en IBM komen onder andere met cijfers. Charles Schwab noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger, Goldman Sachs steeg 0,5 procent en IBM won 0,8 procent.

Johnson & Johnson, UnitedHealth en United Continental komen tevens met cijfers. Johnson & Johnson steeg 0,2 procent, UnitedHealth verloor 0,1 procent en in het aandeel United Continental was voorbeurs nog geen handel.

Tesla kan mogelijk rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de producent van elektrische auto's de productie van zijn Model 3 auto voor de tweede keer heeft stilgelegd. Het aandeel daalde voorbeurs 1,5 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,8 procent hoger op 2.677,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 24.573,04 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.156,28 punten.

Geef een reactie