--- ---

Bedrijvigheid rond New York gedaald

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 16 april 2018

Empire State index daalt naar 15,8.

 De bedrijvigheid in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in april vertraagd. Dit bleek maandag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index.

De index voor de huidige marktomstandigheden steeg van 22,5 in maart naar 15,8 deze maand.

De index voor nieuwe orders daalde van 16,8 naar 9,0, maar de index die zes maanden vooruit kijkt daalde van 44,3 naar 18,3.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Geef een reactie