--- ---

Macro-agenda ook goed gevuld.

Het belooft een drukke week te worden, met een volle macro-economische agenda, de start van het cijferseizoen en oplopende geopolitieke spanningen.

Amerikaanse, Franse en Britse troepen hebben dit weekend luchtaanvallen uitgevoerd op specifieke doelen in Syrië als vergelding voor de vermeende gifgasaanval waarbij 43 burgers omkwamen en honderden gewond raakten.

President Donald Trump noemde de missie geslaagd. De Russische president Vladimir Poetin zei daarentegen dat de aanval van Amerika en zijn bondgenoten rampzalig is voor de pogingen om vrede te bewerkstelligen in Syrië.

Volgens marktkenners zal de onzekerheid over verder militair ingrijpen het sentiment voorlopig nog wel beheersen, hoewel beleggers zich ook focussen op de start van het cijferseizoen.

Nadat afgelopen week enkele grote Amerikaanse banken het cijferseizoen aftrapten, staan komende week de eerste Nederlandse resultaten op de rol. Dinsdag zijn er cijfers van TomTom en woensdag volgen ASML, Vopak, Heineken en RELX. Daarbij zijn er ook de nodige jaarvergaderingen.

Donderdag is het opnieuw druk met cijfers van Arcadis, Sligro en NSI en indexzwaargewicht Unilever. Nabeurs voegen ASMI en Brill zich nog in dit rijtje.

Op de laatste weekdag zijn er cijfers van onder meer Wessanen en Wereldhave, in combinatie met een trits jaarvergaderingen en ex-dividend noteringen.

Internationaal trekken op maandag Bank of America en Netflix de aandacht, op dinsdag gevolgd door Goldman Sachs en IBM. Donderdag zal er onder meer worden gelet op de cijfers van PPG Industries en vrijdag is de beurt aan GE, Manpower en Procter & Gamble.

Ook is er sprake van een drukke macroweek, die op maandag start met Amerikaanse detailhandelsverkopen. Een dag later volgen deze cijfers ook uit China, net als data over de industriële productie en het bruto binnenlands product. Ook de Japanse en Amerikaanse industriële productie staan voor dinsdag gepland.

Op woensdag kijkt de markt uit naar inflatiecijfers in het Verenigd Koninkrijk en de eurozone. Donderdag zijn er Britse detailhandelsverkopen en de Amerikaanse leidende indicatoren.

Vrijdag sluit de week met het een aantal Nederlandse macrocijfers, waaronder het consumentenvertrouwen.

Geef een reactie