--- ---

JPMorgan Chase aangeklaagd voor verborgen kosten

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 13 april 2018

Tucker beschuldigt JPMorgan Chase ervan te hebben gelogen over verborgen kosten die de bank rekende bij aankoop van cryptocurrency met creditcard.

Op dinsdag 10 april heeft Brady Tucker de financiële dienstverlener JPMorgan Chase aangeklaagd. Tucker beschuldigt JPMorgan Chase ervan te hebben gelogen over verborgen kosten die de bank rekende bij aankoop van cryptocurrency met creditcard.

De bank hanteerde een opmerkelijk beleid wat betreft dergelijke aankopen. Sinds februari zag de bank deze niet meer als creditcard aankopen maar als contante voorschotten. Contante voorschatten brengen hogere transactiekosten en substantieel hogere rente met zich mee. Wanneer klanten hierover klaagden weigerden de bank de kosten te vergoeden. Met deze merkwaardige tactiek hebben ze uiteindelijk alleen zichzelf. Het is tevens waar ze de rechtszaak aan te danken hebben.

JPMorgan Chase woordvoerster Mary Jane Rogers weigert te reageren op de rechtszaak maar zegt wel dat cryptocurrency aankopen met creditcards al sinds 3 februari niet meer worden geaccepteerd. Wel is het mogelijk om met betaalpassen cryptocurrency aan te schaffen. Aanklager Brady Tucker eist dekking voor daadwerkelijke kosten en daarnaast $1 miljoen in wettelijke schadevergoeding op basis van de U.S. Truth in Lending Act.

Geef een reactie