--- ---

De RBI wil crypto gerelateerde te stoppen en rekeningen beëindigen.

Het is al geen geheim dat de centrale bank van India (Reserve Bank of India) niet bepaald positief is over bitcoin en cryptocurrency in het algemeen. In 2017 waarschuwde de overheidsinstantie burgers al meerdere keren voor de digitale munten. Het bleef echter bij waarschuwingen.

Deze maand voerde de Reserve Bank of India de druk plotseling op. Het blijft niet langer meer bij waarschuwingen. De RBI heeft banken bevolen crypto gerelateerde transacties te stoppen en gerelateerde rekeninghouders te waarschuwen en anders de rekeningen te beëindigen. Cryptocurrency investeerders krijgen vragen van onder andere banken als Citibank India over verdachte transacties. De rekeninghouders krijgen vervolgens het ultimatum te stoppen met dergelijke transacties en accounts bij cryptocurrency exchanges te sluiten. Weigert de rekeninghouder dit dan sluit de bank de rekening.

Als reactie op de nieuwe aanpak zijn Indiase investeerders een petitie begonnen. Deze is inmiddels 23.000 keer getekend. De investeerders vinden de aanpak van de overheid onbegrijpelijk. Ze benadrukken de kansen voor een land als India wanneer het blockchain en innovatie zou stimuleren. De in actie gekomen burgers hebben het gevoel dat de geschiedenis zich aan het herhalen is. Dit is niet de eerste keer dat India een innoverende technologie de kop in drukt, eerder deed de overheid hetzelfde met het internet.

Opvallend is dat de overheid recent heeft aangekondigd bezig te zijn met een nationale digitale munt. Het lijkt erop dat de overheid eerst zelf wilt kunnen experimenteren met de technologie voordat het dit toelaat bij het publiek.

 

Geef een reactie