--- ---

Groep van 22 Europese landen wil voorkomen dat er gefragmenteerde benaderingen per land ontstaan.

Een groep van 22 Europese landen is samengekomen in een blockchain partnership. Het doel van de samenwerking is het uitwisselen van informatie over blockchain technologie. Onder de deelnemende landen zijn onder andere: Nederland, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koningrijk.

Met de samenwerking moet voorkomen worden dat er gefragmenteerde benaderingen per land ontstaan. Door kennis over technologie en regulering te delen moet er één enkele strategie worden geformuleerd die door heel Europa kan worden toegepast.

Mariya Gabriel, Europees Commissaris van Digitale Economie en Samenleving, zegt dat in de toekomst alle Europese publieke diensten gebruik gaan maken van blockchain technologie. Gabriel verwacht dat door middel van de samenwerking het potentieel van de technologie wordt benut en dit zal resulteren in verbetering van publieke dienstverlening.

In februari werd al het EU Blockchain Observatory gelanceerd. Dit initiatief heeft als doel projecten die blockchain technologie promoten te ondersteunen en te financieren. De deelnemende landen streven ernaar tegen 2020 een extra €300 miljoen te hebben geïnvesteerd.

Geef een reactie