--- ---

Geen duidelijke reden plotselinge koersstijging

Donderdagmiddag 13:00 noteerde bitcoin ongeveer $6940. Een halfuur later was de koers $8000, een stijging van maar liefst 15%. Hoewel de prijs terugzakte naar $7600-7700 is dit een explosieve groei die de digitale munt lange tijd niet heeft meegemaakt. Het opmerkelijke is dat er geen duidelijke reden is voor de stijging. Normaliter gebeurt dit alleen als er uitspraken zijn over regulering of nieuws over institutioneel geld dat de markt binnenstroomt. Dit keer is er geen overduidelijke reden.

Op donderdag verklaarde een islamitische geleerde dat bitcoin niet in overtreding is met sharia wetgeving. Dit zou kunnen resulteren in een toename van investeerders uit islamitische landen. De kans dat dit de reden is voor de plotselinge stijging van afgelopen donderdag is echter onwaarschijnlijk. De markt blijft vanwege het ontbreken van een reden wantrouwend en er gaan zelfs geruchten dat het om marktmanipulatie gaat.

De zestig minuten tussen 13:00 en 14:00 op donderdagmiddag was het uur met het meest volume ooit voor bitcoin. De prijs stuitte op de weerstand bij $8000 en zakte terug maar is brak op vrijdag door de weerstand heen en noteert nu $8100.

Geef een reactie