--- ---

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Kiadis Pharma

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 13 april 2018

Koopaanbeveling blijft staan.

 Jefferies heeft het koersdoel op het aandeel van Kiadis Pharma verhoogd van 22,00 naar 25,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens analist Peter Welford voldoet Kiadis met zijn behandeling tegen leukemie, ATIR101, aan een onvervulde behoefte. Verder heeft het biofarmaceutische bedrijf voldoende geld in kas. Kiadis maakte vrijdagochtend bekend dat de kaspositie in 2017 is verbeterd. Bovendien werd in maart nog eens ruim 23 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald, waardoor er nu bijna 48 miljoen euro in kas zit.

"Hiermee kan een cashburn gefinancierd worden tot en met het derde kwartaal van 2019" , schat Welford in. Wel zal Kiadis meer financiering nodig hebben voor het afronden van het Fase 3 onderzoek en de lancering van het middel in Amerika, meent de analist van Jefferies.

Dat laatste, het verkrijgen van voldoende financiering, is ook een risico voor het bedrijf, net als eventuele klinische of regelgevende terugslagen als ook problemen bij het uitvoeren van de commerciele strategie van ATIR101.

Het aandeel Kiadis Pharma steeg vrijdag 2 procent op 9,44 euro.

Geef een reactie