--- ---

Pakket maatregelen ingediend bij Europese toezichthouder.

ArcelorMittal heeft de Europese Unie een voorstel gestuurd om onderdelen te verkopen, om zo goedkeuring te krijgen voor de overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva. Dit maakte het staalconcern vrijdag bekend.

Ilva behoort tot de grootste staalfabrieken in Europa. Brussel maakt zich zorgen dat ArcelorMittal dankzij de overname teveel macht krijgt, wat tot minder concurrentie en hogere prijzen zou kunnen leiden. De deadline van het onderzoek door de Europese Commissie werd kort geleden nog twee keer verlengd en ligt nu op eind mei.

Mittal stelt voor om onderdelen in België, Italië, Roemenië, Tsjechië, Macedonië en Luxemburg te verkopen. In België wil het staalbedrijf productiefaciliteiten in Luik verkopen.

Op een groen Damrak steeg het aandeel ArcelorMittal vrijdag 1,9 procent tot 26,74 euro.

Geef een reactie