--- ---

Meer beheerd vermogen en winst voor BlackRock

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 april 2018

Dividend opwaarts bijgesteld.

 BlackRock heeft in het eerste kwartaal van 2018 het beheerd vermogen zien stijgen en wist ook meer winst te maken, waarna het dividend werd verhoogd. Dit meldde de Amerikaanse vermogensbeheerder donderdag voorbeurs.

BlackRock boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een operationeel resultaat van 1,4 miljard dollar behaald, in vergelijking tot 1,1 miljard dollar een jaar geleden.

Onder de streep resteerde een nettowinst van ruim een miljard dollar, tegenover 859 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2017. In het vierde kwartaal behaalde BlackRock overigens een winst van net geen 1,5 miljard dollar.

De aangepaste winst bedroeg afgelopen kwartaal 6,68 dollar per aandeel. Een jaar geleden was dit 5,21 dollar. 

De omzet van de vermogensbeheerder steeg op jaarbasis van 3,1 miljard naar 3,6 miljard dollar. Dat was wel minder dan de 3,8 miljard dollar in de laatste drie maanden van 2017.

De vermogensinstroom daalde echter van 64,6 miljard dollar een jaar geleden naar net geen 57 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Het beheerd vermogen kwam daardoor uit op 6,3 biljoen dollar, van 5,4 biljoen dollar in het eerste kwartaal van 2017 en eveneens 6,3 biljoen dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Het dividend werd verhoogd met 15 procent naar 2,88 dollar per aandeel.

Het aandeel BlackRock noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger.

Geef een reactie