--- ---

Flow Traders niet bevreesd voor concurrentie

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 april 2018

Goldman Sachs wil positie veroveren.

 Flow Traders is niet bang voor toetreder Goldman Sachs. Dit zei een woordvoerder van het Nederlandse AMX-fonds donderdag tegen ABM Financial News.

Persbureau Bloomberg schreef dat de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs de afgelopen weken is gestart met het afgegeven van prijzen op de twee grootste handelsplatformen voor exchange-traded funds in Europa. 

"We zouden in de top drie in ETF's willen zitten", zei de bank hierover tegen Bloomberg. Dat zou betekenen dat Goldman Sachs een plekje wil naast Flow Traders en Jane Street.

"Wij zijn niet bevreesd voor meer concurrentie", reageerde de woordvoerder van Flow Traders tegen ABM Financial News.

Volgens de zegsman is de stap van Goldman Sachs "goede reclame" voor de sector en zal de liquiditeit op de platformen Tradeweb en Bloomberg RFQ juist stijgen dankzij de komst van de zakenbank.

Flow Traders denkt dat "de taart als geheel zal groeien", en dat het vooral zaak is zich goed te positioneren. Als gevolg van MiFID II stroomt er volgens Flow Traders ook meer handel naar dergelijke OTC-platformen.

Goldman Sachs is volgens Flow Trader al langer op de genoemde platformen actief, maar  Bloomberg meldde dat de bank in de afgelopen weken de stap heeft gezet naar volledige automatisering.

Goed begin 2018

Begin februari meldde Flow Traders een goede jaarstart te hebben gemaakt. Op dat moment was er een netto-omzet die toen al "aanzienlijk" hoger lag dan de recordomzet in het derde kwartaal van 2015.

Vermogensbeheerder Albert Jellema van ProBeleggen sprak na de mededeling van Flow Traders tegen ABM Financial News zelfs van een "briljante [jaar]start" voor de flitshandelaar.

Het aandeel Flow Traders daalde donderdagmiddag 1,7 procent.

Geef een reactie