--- ---

Azie en Afrika groeibriljanten L’Oreal

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 april 2018

Magere groei in West-Europa.

(ABM FN) L'Oréal is 2018 goed gestart, mits gerekend op vergelijkbare basis. Dit bleek donderdagavond uit een kwartaalupdate van het cosmeticaconcern.

De omzet daalde met 1,0 procent naar 6,8 miljard euro, maar op vergelijkbare basis was er sprake van een groei van 6,8 procent. Alle divisies droegen bij aan deze groei, maar L'Oréal Luxe en Active Cosmetics wisten zelfs dubbelcijferige groei te realiseren.

In West-Europa was er een groei van 0,4 procent en in Noord-Amerika van 2,5 procent. In Afrika bedroeg de groei ruim 18 procent en in Azië zelfs meer dan 21 procent. Dat laatste was voor een belangrijk deel te danken aan de ontwikkelingen in China.

Ook de internetverkopen deden het goed, met een stijging van circa een derde, waardoor L'Oréal inmiddels bijna 9 procent van zijn omzet online boekt.

L'Oréal denkt dit jaar beter dan de markt te presteren en op vergelijkbare basis een "significante" groei te realiseren, terwijl ook de winstgevendheid stijgt. De marktomstandigheden typeert het concern evenwel als "ongunstig".

Het aandeel L'Oréal sloot donderdag vlak op 190,70 euro.

Geef een reactie