--- ---

Zuckerberg opnieuw onder vuur over privacy praktijken Facebook

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 april 2018

Topman beantwoordt vragen Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

 CEO Mark Zuckerberg van Facebook kreeg donderdag meer tegenstand van het Amerikaanse Congress dan een dag eerder, toen hij vragen beantwoordde over het gebruik van gebruikersgegevens door het social mediabedrijf.

De afgevaardigde Greg Walden, voorzitter van het vooraanstaande House Energy and Commerce Committee, noemde recente onthullingen dat Facebook heeft toegestaan dat persoonlijke informatie van 87 miljoen gebruikers door het bedrijf Cambridge Analytica werden gebruikt voor politieke doeleinden "zeer verontrustend".

Walden suggereerde dat wetgevers verregaande stappen moeten ondernemen om de macht van Facebook en andere online bedrijven te beteugelen. "Moet het Congres duidelijk maken of consumenten eigenaar zijn van hun online data en daar daadwerkelijk over kunnen beschikken", vroeg hij. "Zijn [internetfirma's] zover gegroeid dat ze federaal toezicht nodig hebben?"

Frank Pallone uit New Jersey, de hoogste Democraat van de commissie, ging nog een stap verder en zei dat "wij uitgebreide wetgeving op het vlak van privacy- en gegevensbeveiliging nodig hebben" als ook "stappen ... om onze democratie veilig te stellen" ten aanzien van buitenlandse bemoeienissen op sociale media.

Zuckerberg erkende dat het onvermijdelijk is dat er bepaalde wetgeving nodig is, maar "je moet voorzichtig zijn met de regelgeving die je invoert".

Volgens de CEO kunnen sommige regels geen probleem opleveren voor grote bedrijven, maar wel voor start-ups.

Zuckerberg gaf aan alles te zullen doen om het vertrouwen in Facebook terug te winnen. "Het zal de nodige tijd duren om alle veranderingen die we moeten maken ook door te voeren, maar ik ben vastbesloten om het goed te doen," voegde hij eraan toe.

Het aandeel Facebook steeg woensdag 0,7 procent.

Geef een reactie