--- ---

Platform Brass wil het Airbnb voor computers worden!

Na lang wachten is één van Ethereum’s meest ambitieuze dApps (gedecentraliseerde App) dan eindelijk gelanceerd. “The worldwide supercomputer” of “Airbnb for computers” zoals Golem zichzelf omschrijft was één van de eerste ICO’s op het Ethereum netwerk. Het project haalde tijdens de crowdfunding in 2016 ongeveer 820.000 Ether op, tegen de huidige koers representeert dit een waarde van ongeveer $330 miljoen.

Het idee achter Golem is een peer-to-peer markt voor computerkracht. In andere woorden, ik heb thuis een hele krachtige pc staan maar ben de hele dag werken en gebruik hem dus niet. Iemand aan de andere kant van de wereld is bezig met een wetenschappelijk onderzoek en moet ingewikkelde berekeningen uitvoeren maar heeft daar de computerkracht niet voor. Golem maakt het voor die persoon mogelijk mijn computerkracht te huren. Diegene betaalt mij hiervoor in GNT, Golem's eigen cryptocurrency. Het ultieme doel is dat iedereen met een internet verbinding gebruik kan maken van de wereldcomputer genaamd Golem.

De versie van Golem die vandaag is gelanceerd heet Brass. Brass is de eerste van vier versies. Met iedere update worden nieuwe verbeteringen en toepassingen toegevoegd. Hoewel de toepassingen met Brass nog redelijk beperkt zijn laat het team wel zien waar het toe in staat is. Ondanks de vertraging verdient het team zeker waardering. Brass voelt aan als een solide en gebruiksvriendelijk product.

Golem zelf uitproberen? Bekijk de website!

Geef een reactie