fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 11 april 2018

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Flow Traders

 Credit Suisse heeft het koersdoel voor Flow Traders fors verhoogd van 21,00 euro naar 36,50 euro omdat het resultaat in het eerste kwartaal naar verwachting zeer sterk zal zijn.

Omdat de sterke verwachte kwartaalresultaten al in de huidige koers verwerkt zijn, blijft het advies Neutraal, schreef de Zwitserse zakenbank woensdag in een rapport. Het aandeel is ook in lijn gewaardeerd met beursbedrijven en andere elektronische aanbieders van liquiditeit met een minder geconcentreerd bedrijfsmodel.

Bij de jaarcijfers gaf Flow Traders al aan dat de inkomsten in het eerste kwartaal aanzienlijk hoger lagen dan in het voorgaande zeer sterke kwartaal, en Credit Suisse denkt dat dit sindsdien niet is veranderd.

Het inkomen uit handel in het eerste kwartaal valt naar schatting bijna net zo groot uit als de gemiddelde jaaromzet van de afgelopen vijf jaar en is daarmee volgens Credit Suisse "verrassend hoog". Sommige beleggers betwijfelden hoe dit mogelijk is voor een market maker die geen risico's neemt. Analist Martin Price van Credit Suisse denkt dat Flow Traders profiteerde van een groter marktaandeel en een hogere marge per transactie tijdens de recente verhoogde volatiliteit, die ook langer duurde dan in het derde kwartaal van 2015, toen het vorige omzetrecord werd gevestigd.

Credit Suisse verhoogde voor 2019 en 2020 de winstramingen met respectievelijk 12 procent en 6 procent, op basis van een hoger handelskapitaal en lagere kosten c.q. belastingen. De analist gaat daarbij uit van een lagere risicopremie op het aandeel, van 8 in plaats van 10 procent, nu belangrijke risico's van regelgeving, met name MiFID II en de CRR-kapitaaleisen, zijn afgenomen.

Het aandeel Flow Traders noteerde woensdag op een licht lager Damrak 2,5 procent hoger op 36,02 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud