--- ---

Sprint opnieuw in gesprek met T-Mobile

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 10 april 2018

Derde gesprek in vier jaar tijd.

 De Amerikaanse telecombedrijven Sprint Corporation en T-Mobile US zijn toch weer met elkaar in gesprek gegaan om de opties voor een fusie te bekijken. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Het zou al de derde keer in vier jaar tijd zijn dat beide partijen een fusie bespreken. In november vorig jaar staakten de ondernemingen alle gesprekken, omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over de zeggenschap van het gecombineerde bedrijf.

Dit wordt bemoeilijkt door de eigenaren van Sprint en T-Mobile. Zo heeft het Japanse SoftBank Group bijna 85 procent van Sprint in handen, terwijl T-Mobile wordt gecontroleerd door Deutsche Telecom, dat zowel in marktwaarde als in het aantal klanten groter is dan SoftBank.

Het is onduidelijk waar de nieuwe gesprekken tussen Sprint en T-Mobile precies over gaan en het is vooralsnog onduidelijk of het dit keer wel tot een akkoord kan komen. De gesprekken bevinden zich bovendien in een vroeg stadium, aldus de bronnen tegenover The Wall Street Journal.

Door de fusie zou de Amerikaanse telecommunicatiemarkt aanzienlijk consolideren. Het gecombineerde bedrijf zou meer dan 100 miljoen klanten onder zijn hoede krijgen, met een omzet oplopend tot 70 miljard dollar en aanzienlijke kostenbesparingen.

Het aandeel Sprint koerste dinsdagavond 17,5 procent hoger, nadat eerder op de dag de handel in het aandeel werd opgeschort in verband met de hoge volatiliteit. T-Mobile US won 5,7 procent.

Geef een reactie