Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 10 april 2018

Sprint opnieuw in gesprek met T-Mobile

 De Amerikaanse telecombedrijven Sprint Corporation en T-Mobile US zijn toch weer met elkaar in gesprek gegaan om de opties voor een fusie te bekijken. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Het zou al de derde keer in vier jaar tijd zijn dat beide partijen een fusie bespreken. In november vorig jaar staakten de ondernemingen alle gesprekken, omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over de zeggenschap van het gecombineerde bedrijf.

Dit wordt bemoeilijkt door de eigenaren van Sprint en T-Mobile. Zo heeft het Japanse SoftBank Group bijna 85 procent van Sprint in handen, terwijl T-Mobile wordt gecontroleerd door Deutsche Telecom, dat zowel in marktwaarde als in het aantal klanten groter is dan SoftBank.

Het is onduidelijk waar de nieuwe gesprekken tussen Sprint en T-Mobile precies over gaan en het is vooralsnog onduidelijk of het dit keer wel tot een akkoord kan komen. De gesprekken bevinden zich bovendien in een vroeg stadium, aldus de bronnen tegenover The Wall Street Journal.

Door de fusie zou de Amerikaanse telecommunicatiemarkt aanzienlijk consolideren. Het gecombineerde bedrijf zou meer dan 100 miljoen klanten onder zijn hoede krijgen, met een omzet oplopend tot 70 miljard dollar en aanzienlijke kostenbesparingen.

Het aandeel Sprint koerste dinsdagavond 17,5 procent hoger, nadat eerder op de dag de handel in het aandeel werd opgeschort in verband met de hoge volatiliteit. T-Mobile US won 5,7 procent.

De Aandeelhouder TV

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

Heeft Trump gelijk: is EU erger dan China? • Z zoekt uit

augustus 21, 2019

BNP 21 8Wachten op de centrale banken | 21 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil