--- ---

Smart contract platform Ontology is de uitblinker van afgelopen week

De relatief nieuwe cryptocurrency Ontology is nu al weken lang bezig met een opmars. Toen de coin in maart voor het eerst te zien was op coinmarketcap.com stond het met een marktkapitalisatie van $280 miljoen direct in de top 50. Sinds maart zijn veel coins een groot deel van hun waarde verloren. Ontology echter niet. Waar de coin op 18 maart nog een waarde had van ongeveer $1 is dat nu toegenomen tot ongeveer $3,75. Een indrukwekkende prestatie gezien de staat waarin de rest van de markt zich bevindt.

Ontology is een Chinees project dat wordt gesteund door OnChain. Hetzelfde bedrijf dat ook cryptocurrency NEO steunt. Ontology is daarnaast net als NEO een blockchain platform dat smart contracts ondersteunt. Het verschil is echter dat Ontology in tegenstelling tot de meeste andere smart contract platformen privé is. NEO, Ethereum, EOS en Cardano zijn allemaal voorbeelden van publieke blockchains. Door gebruik te maken van een privé blockchain wilt Ontology bestaande bedrijven aantrekken die wel gebruik willen maken van blockchains maar hun data niet publiek willen delen. Investeerders hebben duidelijk vertrouwen in Ontology, de coin steeg afgelopen week met maar liefst 77%.

Geef een reactie