fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 3 april 2018

Tesla maakte bijna 35.000 auto’s in eerste kwartaal

Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 34.494 auto's geproduceerd, waarvan bijna 10.000 stuks van het Model 3 en houdt vast aan het productiedoel voor het nieuwe model, ondanks de opgelopen vertragingen. Dat maakte de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's dinsdag bekend.

In de loop van het eerste kwartaal werd de wekelijkse productie van de Model 3 verdubbeld en deze zal komende week naar verwachting uitkomen op 2.000 stuks, volgens Tesla. Dat is net zo veel als voor de modellen S en X samen. De doelstelling om aan het einde van het eerste kwartaal 2.500 exemplaren van het nieuwe Model 3 per week te produceren werd daarmee niet gehaald.

De productie in het afgelopen kwartaal lag wel 40 procent hoger dan een kwartaal eerder.

Tesla blijft ernaar streven om in de komende drie maanden de productie van de Model 3 uit te breiden naar 5.000 auto's per week, conform een eerder afgegeven doelstelling. Dit zou in het derde kwartaal moeten leiden tot hoge volumes bij hoge marges. Het bedrijf hoeft dit jaar naar eigen zeggen dan ook geen aandelenkapitaal meer op te halen of nieuwe schulden te maken.

De bestellingen van Model 3-auto's bleven stabiel, omdat een aantal bestellingen werden geannuleerd vanwege de productievertragingen waarmee Tesla kampte.

Het aandeel Tesla is in maart met 22 procent gedaald en ging ook maandag onderuit, in reactie op productieproblemen en nieuws over een bestuurder van een Model X Tesla die om het leven kwam terwijl de auto autonoom reed.

Dinsdag noteerde het aandeel 7 procent hoger.

Volgens mediaberichten heeft Musk de controle in handen genomen van de productie van Tesla's Model 3. Doug Field, een voormalig bestuurder van Apple, werd aan de kant gezet nadat bleek dat Tesla niet kon voldoen aan de productiedoelstelling van 500 exemplaren van de Model 3 auto's per dag.

De Aandeelhouder TV

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

AEX 11 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 11, 2019

Galapagos in de spotlights | 11 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice

08 nov 10:46 Redactie

Twee IPO-aandelen om in de gaten te houden

07 nov 22:42 Bas Heijink

AEX 597: klaar voor blow-off