--- ---

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel AkzoNobel

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 28 maart 2018

Koersdoel naar 85,00 euro.

 UBS heeft woensdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 81,00 naar 85,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

De koersdoelverhoging volgt op de aankondiging van AkzoNobel dat het de chemietak heeft verkocht aan Carlyle voor ruim tien miljard euro. De prijs ligt in lijn met de verwachtingen die UBS had. Analisten van de Zwitserse zakenbank voorzien dat er circa zes miljard euro, ofwel 24 euro per aandeel, terug kan vloeien naar aandeelhouders via een inkoopprogramma van eigen aandelen of in de vorm van een speciaal dividend. UBS voorzag al dat 5 miljard tot 7 miljard euro naar aandeelhouders zou terugvloeien na een verkoop.

Na de desinvestering van de chemietak schat UBS dat het resterende deel van AkzoNobel, te weten Paints en Coatings, circa 53 euro per aandeel waard is. Daarmee wordt het bedrijf tegen een premie verhandeld ten opzichte van sectorgenoten als Axalta en PPG, aldus UBS. In het licht van de winstontwikkeling van Paints en Coatings is dit volgens de analisten echter ook terecht.

UBS verwacht dat 2018 opnieuw een uitdagend jaar wordt voor AkzoNobel, met een verdere stijging van de grondstofprijzen, valutaire tegenwind en vraagdruk in enkele markten.

Het aandeel AkzoNobel daalde woensdagochtend 1,3 procent tot 76,72 euro.

Geef een reactie