--- ---

Amerikaanse groei vierde kwartaal op 2,9 procent

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 28 maart 2018

Cijfer ongewijzigd versus laatste raming.

 De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2017 fors harder gegroeid dan werd gedacht. Dit werd woensdagmiddag bekend met de publicatie van definitieve cijfers door de Amerikaanse overheid.

De grootste economie ter wereld groeide in het vierde kwartaal met 2,9 procent. Uit de tweede raming kwam nog een stijging van het bruto binnenlands product van 2,5 procent naar voren. Economen rekenden vooraf op een groei van 2,7 procent in de laatste drie maanden van 2017.

In het derde kwartaal bedroeg de groei 3,2 procent.

De bedrijfswinsten waren in het vierde kwartaal wel bijna 10 procent lager dan een kwartaal eerder.

Geef een reactie