--- ---

Facebook onder de loep

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 26 maart 2018

Facebook onder de loep

 De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft maandag aangekondigd een onderzoek naar de praktijken van Facebook te starten.

"De FTC is vastbesloten en volledig geëngageerd om al haar middelen aan te wenden om de privacy van consumenten te beschermen," zei directeur Tom Pahl van de toezichthouder in een verklaring.

Pahl zei dat de toezichthouder de recente mediaberichten over de vermeende privacy schending van Facebook gebruikers zeer serieus neemt en daarom een onderzoek is begonnen.

Het aandeel Facebook staat sinds het nieuws over het misbruik uitlekte flink onder druk. Databedrijf Cambridge Analytica heeft zonder toestemming privé-informatie gebruikt van vijftig miljoen Facebook-gebruikers voor de verkiezingscampagne van president Donald Trump.

Facebook plaatste inmiddels in negen Amerikaanse en Britse kranten paginagrote advertenties, waarin het social mediabedrijf zijn excuses aanbood voor de privacyschending.

Het aandeel Facebook noteerde maandag in New York 5,8 procent lager op 150,11 euro. Inmiddels is het aandeel al ruim een vijfde van zijn jaartop kwijtgeraakt.

Geef een reactie