fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 16 maart 2018

Google verbiedt cryptocurrency advertenties

Na Facebook heeft nu ook internetgigant Google aangekondigd cryptocurrency advertenties te verbieden. Vanaf juni 2018 worden advertenties van ICO’s, exchanges, wallets en andere cryptocurrency gerelateerde content verboden op Google. Reden voor het verbod is het risico voor Google gebruikers. Veel van de cryptocurrency advertenties bevatten links die gebruikers doorsturen naar malware of malafide ICO’s.

Google maakt ook bekend dat het afgelopen jaar ruim 3 miljard advertenties heeft geblokkeerd. Dit zijn 100 advertenties per seconde. Hiervan waren er 79 miljoen advertenties die mensen naar een met malware geïnfecteerde website stuurden. Hoeveel hiervan cryptocurrency gerelateerd zijn is niet duidelijk.

Naast cryptocurrency worden ook binaire opties en Contracts for Difference (CFD’s) verboden in het nieuwe beleid. Facebook en Google zijn de twee grootste online advertentie platforms ter wereld. Ze zijn samen goed voor 25% van de markt. Onnodig te zeggen dat de gevolgen van dit verbod dan ook aanzienlijk zullen zijn. Met het nieuwe beleid worden niet alleen criminelen gestraft maar ook legitieme ondernemingen als exchanges en wallets zijn de klos.

 

De Aandeelhouder TV

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?