--- ---

Adobe boekt hogere resultaten

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 maart 2018

Softwarebedrijf presteert beter dan verwacht.

 Adobe Systems heeft het afgelopen kwartaal een hogere nettowinst en omzet geboekt. Dit bleek donderdag laat uit de publicatie van de kwartaalresultaten van het softwarebedrijf.

"De uitstekende groei van Adobe wordt aangedreven door ons vermogen om onze klanten in staat te stellen creatiever te zijn, slimmer te werken en hun bedrijven te transformeren door onze niet-aflatende focus op het leveren van innovatie en intelligentie in al onze software-oplossingen", zei CEO Shantanu Narayen in een toelichting op de cijfers.

Adobe boekte in het fiscale eerste kwartaal, dat eindigde op 2 maart 2018, een operationeel resultaat van 702,2 miljoen dollar, in vergelijking tot 469,0 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 583,1 miljoen dollar, tegenover 398,4 miljoen dollar vorig jaar.

De aangepaste winst bedroeg 1,55 dollar per aandeel, terwijl analisten geraadpleegd door Thomson Reuters rekenden op 1,44 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 1,7 miljard dollar in het eerste kwartaal vorig jaar naar 2,08 miljard het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 2,05 miljard dollar.

Het aandeel Adobe steeg in de elektronische handel nabeurs 3,4 procent.

Geef een reactie