--- ---

Vertrouwen Amerikaanse mkb verder omhoog

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Ondernemers willen massaal groeien.

 Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in januari verder gestegen, nadat 2017 al het beste jaar in de geschiedenis was. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex steeg van 104,9 in december naar 106,9 in januari.

32 procent van de ondernemers zegt dat het nu een goed moment is om uit te breiden. Een recordaantal volgens NFIB. "Main Street is roaring", stelde voorzitter Juanita Duggan van de NFIB vast. Volgens econoom Bill Dunkelberg komt dit vooral doordat president Donald Trump de grote zorgen van bedrijven aanpakt, waaronder de hoge belastingen en regelgeving. De grootste zorg is inmiddels om goede werknemers te vinden, zei Duggan.

NFIB houdt al 45 jaar de ontwikkeling van het vertrouwen in het Amerikaanse mkb bij.

Geef een reactie