--- ---

Topman Basic-Fit ziet weinig in dividenduitkering

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Uitbater fitnessclubs schrijft zwarte cijfers.

 Topman René Moos van Basic-Fit ziet vooralsnog weinig in het uitkeren van dividend aan aandeelhouders, ondanks dat de uitbater van fitnessketens afgelopen jaar zwarte cijfers schreef.

Basic-Fit rapporteerde dinsdag voorbeurs over 2017 een nettowinst van 11,1 miljoen euro, hetgeen beduidend beter was dan het verlies van 32,4 miljoen euro een jaar eerder. Er werden afgelopen jaar 102 clubs geopend en het aantal abonnementen steeg met ruim een kwart. De uitbater van fitnessclubs sprak de verwachting uit dit jaar opnieuw circa 100 clubs te willen openen.

De winstsprong doet de vraag rijzen of Basic-Fit nu overweegt om dividend uit te gaan keren. Moos wees op eerdere uitspraken, waarin het bedrijf voornemens had om in de eerste drie jaar na de beursgang in principe geen dividend uit te keren. In juni staat Basic-Fit twee jaar genoteerd in Amsterdam.

Voorlopig wordt een uitkering van dividend niet overwogen, aldus Moos. De topman wees erop dat het bedrijf het kapitaal beter kan gebruiken om te investeren in de opening van nieuwe clubs. Basic-Fit wil vooral inzetten op een groei in Frankrijk met de opening van minstens zeshonderd clubs in de komende jaren, zo viel te lezen bij publicatie van de resultaten. In een toelichting op de jaarcijfers sprak Moos zelfs van "600 tot 700 clubs".

Circa 80 procent van het aantal clubopeningen moet dit jaar volgens de topman plaatsvinden in Frankrijk. De overige 20 procent in de andere vier landen waarin Basic-Fit actief is.

Het aandeel Basic-Fit sloot maandag 1,1 procent lager op 21,70 euro.

Geef een reactie