--- ---

RWE boekt hogere nettowinst

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Duitse nutsbedrijf wil hoger dividend in 2018.

 RWE heeft in 2017 een flink hogere winst behaald en wil het dividend gaan verhogen. Dit bleek dinsdag tijdens de publicatie van de jaarcijfers van het Duitse nutsbedrijf.

CEO Rolf Martin Schmitz zei zeer tevreden te zijn met de manier waarop het bedrijf zich opnieuw heeft weten te positioneren vanuit strategisch oogpunt en om de financiën te consolideren. "We zijn weer in goede vorm", concludeerde de topman.

RWE boekte in het afgelopen jaar een hoger aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 5,8 miljard euro, tegenover 5,4 miljard euro een jaar eerder. Daarmee overtrof het Duitse nutsbedrijf de eigen verwachting van 5,4 miljard tot 5,7 miljard euro.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,9 miljard euro, in vergelijking tot een verlies van 5,7 miljard euro in 2016. Het aangepast nettoresultaat bedroeg 1,2 miljard euro, wat een stijging representeert ten opzichte van de 0,8 miljard euro een jaar eerder. In 2016 had RWE nog te kampen met afwaarderingen. Voorafgaand aan de cijfers hield het bedrijf voor 2017 rekening met een aangepaste nettowinst van 1,0 miljard tot 1,3 miljard euro.

RWE wil een dividend uitkeren van 1,50 euro per aandeel, inclusief een speciaal dividend van 1,00 euro. Het reguliere dividend van 0,50 euro per aandeel wil RWE gaan verhogen naar 0,70 euro.

Outlook

Het Duitse nutsbedrijf verwacht voor het lopende boekjaar een aangepast bedrijfsresultaat van 4,9 miljard tot 5,2 miljard euro met een aangepaste nettowinst van 700 miljoen tot 1,0 miljard euro. Dit vertegenwoordig een "bescheiden" daling volgens RWE, in verband met de lage elektriciteitsprijzen uit de afgelopen jaren.

"Over het geheel genomen, zijn we optimisitsch over onze vooruitzichten", zei de topman.

Geef een reactie