--- ---

Rabo-top krijgt ledenraad niet mee bij reorganisatieplan – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Nieuwe vergadering belegd.

De nieuwe plannen van Rabobank om de voormalige coöperatie verder te centraliseren en meer macht weg te halen bij de lokale banken, stuiten op verzet van de algemene ledenraad van de bank. Dat schreef Het Financieele Dagblad dinsdag.

De vergadering van 6 maart over de plannen leverde veel onbeantwoorde vragen van de ledenraad op, waarna werd besloten deze week verder te vergaderen. Dit betekent intern een deuk in het imago van topman Wiebe Draijer, aldus de krant.

De ledenraad is het hoogste besluitvormingsorgaan in de Rabobank en wordt gevormd door de voorzitters van de ruim honderd lokale raden van commissarissen.

Onder leiding van Draijer zet Rabobank sterk in op digitaal bankieren. De bank wil het kantorennetwerk verder terugbrengen tot 90 kantoren, waarvan 12 grotere regionale kantoren, meldde het FD. De dienstverlening in de overige 78 kleinere kantoren wordt beperkt tot een basaal niveau.

Sinds 2016 zijn de lokale Rabobanken hun autonome status kwijt en werken zij samen onder één bankvergunning.

Geef een reactie