--- ---

Voorstel wordt niet in stemming gebracht tijdens jaarvergadering.

De raad van commissarissen van ING heeft het vergoedingsvoorstel voor onder andere topman Ralph Hamers ingetrokken. Dit meldde de bank dinsdag voorbeurs.

Vorige week werd bekend dat ING het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent wilde verhogen tot 3,0 miljoen euro.

De bank wees dinsdag echter op de reactie van veel Nederlandse belanghebbenden, waaronder klanten van de bank en medewerkers, op deze salarisverhoging. De bank zei in die context het voorstel heroverwogen te hebben en het niet ter goedkeuring voor te leggen aan de aandeelhouders tijdens de aanstaande jaarvergadering.

"De afgelopen dagen hebben veel klanten, medewerkers en andere belanghebbenden hun mening aan ons kenbaar gemaakt", zei Jeroen van der Veer, voorzitter van de raad van commissarissen van ING, in een toelichting. "Wij als raad zijn verantwoordelijk voor dit voorstel en betreuren de commotie die hierdoor is veroorzaakt. Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat", voegde hij toe. Van der Veel besluit dat de raad van commissarissen zich zorgvuldig zal buigen over de ontwikkeling van een concurrerend beloningsbeleid voor de toekomst.

Het aandeel ING sloot maandag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 14,35 euro.

Geef een reactie