--- ---

Charles Jobson grootste aandeelhouder Wessanen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Aandeelhouder roerde zich bij Amerikaans fastfoodbedrijf.

 De Amerikaanse investeerder Charles Jobson neemt het grote belang van Delta Partners in Wessanen geleidelijk over en is inmiddels de grootste aandeelhouder. Dat bleek dinsdag uit AFM-meldingen.

Jobson, die mede-oprichter en portefeuillemanager is van Delta Partners, breidde zijn belang uit van 10,33 procent tot 22,09 procent, terwijl het belang van Delta Partners daalde van 18,34 procent tot 4,44 procent.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities concludeerde dat Jobson blijkbaar nog steeds gelooft in Wessanen en nog niet van plan is om te verkopen. KBC heeft een Houden advies en koersdoel van 16,00 euro.

Het Amerikaanse Delta Partners bouwde in de periode 2009 tot 2011 zijn grote belang in Wessanen op. De investeerder en consultant uit Boston heeft twintig partners die ook aandeelhouder zijn en richt zich vooral op de telecom, media en digitale sector.

Jobson kwam onlangs in het nieuws na een aanvaring met medebestuurders in het beursgenoteerde Good Times Restaurants. Jobson nam op 10 januari ontslag als bestuurder van de hamburgerketen, meldden Amerikaanse media in januari, nadat plannen om de winst op te krikken na jaren van dalende aandelenkoersen geen gehoor kregen bij medebestuurders.

Geef een reactie