--- ---

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Accell

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Koersdoel naar 26,00 euro.

 NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Accell Group verlaagd van 30,00 naar 26,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies op het aandeel.

Analist John David Roeg besloot tot de koersdoelverlaging na "teleurstellende" cijfers van de fietsenfabrikant over 2017. Roeg verlaagde zijn taxaties voor de winst per aandeel Accell op basis van de jaarcijfers met 22 procent voor zowel 2018 als 2019 tot respectievelijk 1,18 en 1,41 euro.

Ondanks de koersdoelverlaging is er volgens Roeg nog altijd sprake van een "substantieel" opwaarts potentieel. De analist is nog steeds goed te spreken over de kansen voor Accell in e-bikes. Daarbij blijft de fabrikant een "interessante" overnameprooi voor onder meer Pon, dat een jaar geleden al eens 33 euro per aandeel wilde betalen voor Accell. Deze gesprekken tussen Pon en Accell werden evenwel in mei vorig jaar beëindigd. Maar volgens Roeg is de gedachte achter een combinatie van de twee bedrijven nog altijd een goede.

Het aandeel Accell Group daalde dinsdag 0,3 procent naar 19,84 euro.

Geef een reactie