--- ---

Beursblik: mooie resultaten ForFarmers

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

KBC Securities verhoogt advies.

 KBC Securities heeft het advies op ForFarmers verhoogd van Houden naar Accumuleren en verhoogde tevens het koersdoel van 9,80 euro naar 10,50 euro, in reactie op de jaarcijfers die het veevoederbedrijf dinsdag voorbeurs publiceerde.

Analist Guy Sips sprak van mooie resultaten, waarbij de volumegroei van 3,2 procent volledig in lijn was met de verwachtingen van KBC. De omzet steeg met 5,2 procent tot 2,22 miljard euro, terwijl KBC rekende op 2,15 miljard euro en de brutowinst steeg 3 procent tot 419,8 miljoen euro, waarbij KBC rekende op 407,7 miljoen euro.

Sips concludeerde dat de verbeterde productmix een positieve ontwikkeling is en dat de bijdrage van strategische samenwerkingsverbanden hebben bijgedragen aan een hogere brutowinst. De analist motiveerde de adviesverhoging en koersdoelverhoging op basis van onder andere de aanhoudende positieve langetermijnvooruitzichten voor de landbouwsector in Noordwest-Europa, een verwachte lichte groei bij het segment herkauwers en een grotere vraag naar meer prestatievoer.

Het aandeel ForFarmers noteerde dinsdagochtend op een rood Damrak 3,2 procent hoger op 9,71 euro.

Geef een reactie