--- ---

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Basic-Fit

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 maart 2018

Koersdoel naar 24,00 euro.

 Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Basic-Fit verhoogd van 23,00 naar 24,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies.

De resultaten van Basic-Fit waren volgens analist Frank Claasen conform de verwachtingen, zowel van hemzelf als de consensus. De sterke omzetgroei van 26 procent werd vooral veroorzaakt door een gezonde stijging van het aantal abonnementen met hetzelfde percentage naar 1,52 miljoen.

Het bedrijf zei dat in Frankrijk ruimte is om te groeien naar 600 clubs op de middellange termijn, van 160 clubs nu. Hieruit maakt Claassen op dat het groeitempo van 100 nieuwe clubs per jaar houdbaar is voor de voorzienbare toekomst.

De analist denkt dat Basic-Fit vanaf 2019 een positieve vrije kasstroom kan genereren en ruimte krijgt voor een dividenduitkering.

Op een rood Damrak steeg het aandeel Basic-Fit dinsdag 2,3 procent tot 22,20 euro.

Geef een reactie