--- ---

Waarde geschat op krap 23 miljard dollar.

De Zweedse streamingdienst Spotify zal in de week van 2 april zijn beursdebuut maken in New York. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

De beursgang op de New York Stock Exchange wordt een van de grootste tech-IPO's in jaren, waarbij de waarde van Spotify wordt ingeschat op 22,6 miljard dollar.

Het is geen traditionele beursgang waarbij nieuwe aandelen worden aangeboden. Via een directe plaatsing zal Spotify bestaande aandelen noteren en de markt een prijs per aandeel laten bepalen, zonder banken die als onderschrijvende partijen fungeren. Zakenbanken worden hierdoor buitenspel gezet.

Volgens Bloomberg zal Spotify in de komende weken in gesprek gaan met beleggers om de beursgang toe te lichten. Vervolgens moet de streamingdienst dan in de week van 2 april het beursdebuut maken, aldus het persbureau.

Spotify genereerde in 2017 een omzet van circa 5 miljard dollar, waarvan meer dan 70 procent werd uitgekeerd aan onder meer artiesten. Onder de streep resteerde een verlies.

Geef een reactie