--- ---

Beursblik: Arcadis snijdt directie toe op strategie

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 12 maart 2018

Top krimpt van vijf tot twee bestuurders.

 Arcadis heeft met Sarah Kuijlaars niet alleen een vervanger gevonden voor zijn vertrekkend financieel directeur Renier Vree, maar belangrijker is dat CEO Peter Oosterveer ook de managementstructuur aanpast om zijn strategische plan te versnellen. Dat stelde NIBC maandag in een rapport.

Het uitvoerend bestuur van Arcadis wordt teruggebracht tot de CEO en CFO, wat de besluitvaardigheid van het advies- en ingenieursbureau zou moeten verhogen, denkt analist Edwin de Jong, die spreekt van de eerste echte grote stap van de topman na diens strategie-update.

Van de drie regiodirecteuren die tot nu toe in de hoogste bestuurslaag zaten, keren er twee terug in het nieuwe bestuursteam waar ook vier directeuren in zitten voor innovatie, projectdiensten, omzet en business development en personeel.

Dit brengt de organisatie volgens De Jong in lijn met de nieuwe strategie van investeren in personeel, digitaal leiderschap in de sector, focus op winstgevende klanten en betere projectuitvoering en selectie van markten, activiteiten en projecten waar Arcadis leidend kan zijn.

Het vertrek van Stephanie Hottenhuis als regiodirecteur Azië en Pacific per 1 oktober bleek bovendien geen grote verrassing voor de analist.

NIBC heeft een koopadvies en koersdoel van 25,00 euro voor Arcadis. Het aandeel stond maandag 0,4 procent hoger op 18,25 euro.

Geef een reactie