--- ---

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel PostNL

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 09 maart 2018

Koersdoel naar 4,50 euro.

 KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 5,20 naar 4,50 euro, maar handhaafde wel het koopadvies.

Analist Ruben Devos verlaagde het koersdoel nadat het postbedrijf vorige week met een afgezwakte middellange termijn outlook kwam. De negatieve toekomstboodschap was reden voor beleggers om de aandelen massaal van de hand te doen.

Devos is evenwel van mening dat nu de grootste neerwaartse risico's, waaronder de toenemende concurrentie, de versnelde afname van het postvolume en de strakke regulering, zijn verdisconteerd in de aandelenkoers.

Het koopadvies blijft dan ook gehandhaafd en KBC Securities voorziet zelfs dat het aandeel een van de meest aantrekkelijke dividendaandelen in de Benelux kan worden, waarbij het dividendrendement kan oplopen van 7,5 tot 10 procent.

PostNL sloot donderdag 0,7 procent hoger op 3,20 euro.

Geef een reactie