--- ---

Beursblik: kleine minpuntjes bij AkzoNobel

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 maart 2018

UBS goed te spreken over Specialty Chemicals.

 De cijfers van AkzoNobel over 2017 waren geen verrassing meer na een publicatie met voorlopige cijfers eerder dit jaar, maar de voorzichtige outlook voor 2018 en gebrek aan nieuws over de voortgang van het afsplitsen van Specialty Chemicals kunnen als kleine tegenvallers worden gezien. Dit stelden analisten van UBS donderdag.

De analisten wezen er op dat de EBIT bij Specialty Chemicals, zoals voorzien, in het vierde kwartaal wat hoger uitviel dan de consensus. "Opnieuw een sterk kwartaal waarbij de vruchten werden geplukt van hogere volumes en prijzen."

Decorative Paints deed het afgelopen kwartaal vooral goed in Azië en Latijns-Amerika, waardoor de volumes met 7 procent stegen. De EBIT van 58 miljoen euro was daardoor 13 procent hoger dan de consensus.

Performance Materials stelde daarentegen teleur. Hier lag de EBIT 9 procent onder consensus, aldus UBS. Onder meer hogere grondstofprijzen vormden een probleem.

Het aandeel AkzoNobel steeg donderdag 1,8 procent naar 80,14 euro.

Geef een reactie