--- ---

BAM, Boskalis en VolkerWessels vissen achter het net bij A16 project

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 maart 2018

Ander consortium geselecteerd voor aanleg nieuwe snelweg.

 Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor de aanleg van de nieuwe snelweg A16 Rotterdam toegekend aan het consortium De groene boog. Dit houdt in dat het samenwerkingsverband De nieuwe zestien, bestaande uit BAM Groep, Boskalis en VolkerWessels achter het net vist.

Eind november 2016 is Rijkswaterstaat begonnen met de aanbesteding van het project A16 Rotterdam. De aanleg van de nieuwe rijksweg tussen A13 en A16 moet de bereikbaarheid van Rotterdam verbeteren en de overlast van files voor omwonenden verminderen.

Begin 2017 hadden vijf consortiums op deze klus ingeschreven. Een van de gegadigden, bestaande uit Heijmans, Fluor en Hochtief viel halverwege vorig jaar al af.

Nu is de opdracht toegekend aan de combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing en TBI, die opereren onder de naam De groene boog.

Het project kreeg te maken met flinke weerstand. Natuurbeschermende organisaties en bewonersverenigingen tekenden bezwaar aan tegen de plannen om een nieuwe rijksweg aan te leggen. Er zou geen noodzaak zijn voor de weg, die volgens hen tot luchtverontreiniging en geluidshinder zou leiden.

De Raad van State legde in augustus deze bezwaren naast zich neer en bepaalde dat het project door kon gaan. Volgens de planning beginnen de werkzaamheden in 2019, waarna de weg in 2024 open wordt gesteld voor verkeer.

Geef een reactie