--- ---

Dividend omhoog naar 1,85 euro per aandeel.

Hunter Douglas heeft in 2017 hogere resultaten geboekt en besloot tot een verhoging van het dividend. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de resultaten van de producent van raambekleding en bouwproducten.

De omzet steeg vorig jaar met 14,4 procent naar 3.226 miljoen dollar. Veruit het merendeel, 11 procent, kwam op het conto van acquisities. De volumes stegen met 2,7 procent en wisselkoerseffecten droegen 0,7 procent bij. In Europa en Noord-Amerika stegen de volumes, maar in Azië en Latijns-Amerika was sprake van dalingen.

Het bedrijfsresultaat aangepast voor herstructureringskosten steeg 3,3 procent naar 289 miljoen dollar. Hunter Douglas spendeerde 20 miljoen dollar aan herstructureringen. In 2016 was dit 16 miljoen dollar. Deze kosten hebben voornamelijk betrekking op de integratie van Levolor in Noord-Amerika en de acquisitiekosten van Hillarys in Europa.

De nettowinst zakte van 271 miljoen naar 219 miljoen dollar, maar in 2016 was sprake van een buitengewoon belastingvoordeel van 65 miljoen dollar.

Hunter Douglas wil een dividend uitkeren van 1,85 euro per aandeel. Over 2016 werd 1,75 euro uitbetaald.

De onderneming uit Rotterdam waagde zich niet aan een concrete voorspelling voor het lopende jaar, maar zei te rekenen op een aanhoudende groei in Europa, de Verenigde Staten en Azië, en
een verbetering van het economisch klimaat in Latijns-Amerika.

Het aandeel Hunter Douglas sloot dinsdag op 67,60 euro.

Geef een reactie