fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 5 maart 2018

Beursblik: Aegon kan landen afstoten

Aegon kan extra kapitaal teruggeven aan aandeelhouders als de verzekeraar bepaalde bedrijfsonderdelen of landen weet te verkopen. Dat stelde KBC Securities maandag in een analistenrapport.

Een lunch van analisten met CEO Alex Wynaendts afgelopen vrijdag bevestigde voor analist Jason Kalamboussis dat de kapitaalproblemen achter de rug zijn maar dat er nog geen duidelijke visie is over het samenbrengen van de 21 landen waarin Aegon actief is, naast de vier hoofddivisies Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de tak vermogensbeheer.

Volgens Kalamboussis kunnen sommige onderdelen wellicht met een mooie winst worden verkocht. Zo kan de Spaanse jointventure met Santander eindigen met een gedwongen uitkoop door de Spaanse bank, als die zijn dispuut met verzekeraar Allianz zou bijleggen.

De topman zou bij de lunch hebben gewezen op de activiteiten in Hongarije en Turkije, maar zou ook hebben erkend dat de Aegon-onderdelen in Tsjechië, Slowakije en Roemenië weliswaar winstgevend zijn, maar eigenlijk ook te klein zijn.

Wynaendts noemde ook een eenmalige aandeleninkopen een optie.

KBC handhaafde zijn koopadvies op het aandeel, in tegenstelling tot de analistenconsensus, omdat Aegon eindelijk substantieel aan het transformeren is en kapitaalproblemen voorlopig van de baan zijn. Het koersdoel bleef 6,10 euro.

Het aandeel Aegon stond maandag 0,5 procent hoger op 5,44 euro.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak