--- ---

Spotify naar de beurs! Uniek: banken niet nodig om aandelen te onderschrijven....! - Zweedse online muziekdienst maakt nog geen winst.

Spotify heeft woensdag inzicht gegeven in zijn financiën, voorafgaand aan de geplande beursgang volgende maand.

In 2017 werd een omzet behaald van 4,1 miljard euro. Op jaarbasis een stijging van 39 procent. In 2016 werd op jaarbasis echter nog een omzetstijging van meer dan 50 procent behaald. Spotify maakte nog geen winst. Het verlies liep vorig jaar zelfs op naar meer dan 1,2 miljard euro, van 539 miljoen euro negatief in 2016 en min 230 miljoen euro in 2015.

De Zweedse online muziekdienst diende woensdag zijn IPO-verzoek in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De beursgang naar de New York Stock Exchange wordt een van de grootste tech-IPO's in jaren, waarbij de waarde van Spotify wordt ingeschat op 22,6 miljard dollar.

De IPO vindt vermoedelijk eind maart plaats, nadat het bedrijf een aantal roadshows heeft gehouden. Het is geen traditionele beursgang waarbij nieuwe aandelen worden aangeboden. Via een directe plaatsing zal Spotify bestaande aandelen noteren en de markt een prijs per aandeel laten bepalen, zonder banken die als onderschrijvende partijen fungeren.

Geef een reactie