--- ---

Comcast jaagt op Sky

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 27 februari 2018

Kabelreus biedt 22 miljard pond.

 Comcast heeft een miljardenbod gedaan op de Britse televisiezender Sky. Dit maakte de Amerikaanse kabelreus dinsdag bekend.

Comcast is bereid 22 miljard Britse pond neer te leggen voor Sky, omgerekend circa 25 miljard euro. Dit komt neer op 12,50 pond per aandeel. Het bod ligt 16 procent hoger dan het bod dat 21st Century Fox al eerder deed op Sky.

Comcast wil Sky in zijn geheel hebben en wil meer dan 50 procent van de aandelen Sky opkopen, om zijn aanwezigheid op de internationale markt te kunnen uitbreiden.

21st Century Fox en Sky bereikten in 2016 aanvankelijk een akkoord over een overname van de aandelen die 21st Century Fox nog niet in bezit had, voor 11,7 miljard pond. De Europese Commissie gaf hier vervolgens groen licht voor. De Britse toezichthouders konden zich echter niet in dit besluit vinden en oordeelden dat eigenaar Rupert Murdoch van 21st Century Fox te veel macht zou krijgen in het Britse medialandschap. Evenwel bleef de deur open.

Sindsdien zou Fox werken aan een oplossing om de zorgen van toezichthouders weg te nemen.

Geef een reactie