Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 27 februari 2018

Beursblik: Takeaway.com opent oostfront

 De overname in Bulgarije en Roemenië door Takeaway.com lijkt klein, maar kan onderdeel zijn van een groter schaakspel tegen rivaal Delivery Hero. Dat stelden analisten van Jefferies dinsdag in een rapport.

Takeaway.com meldde afgelopen vrijdag dat het voor 10,5 miljoen euro BGmenu in Bulgarije en Oliviera in Roemenië overneemt van de HelloHungry Group. Topman Jitse Groen zei dat hij met de overname het succes wil herhalen van de overname van Pyszne.pl in Polen in 2012.

Volgens Jefferies is het groeipotentieel in Bulgarije en Roemenië aantrekkelijk en biedt het verleden vertrouwen dat Takeaway de beoogde 'hypergroei' kan realiseren.

Wel valt op dat Takeaway.com abnormaal veel betaalt, ten opzichte van de omzet, voor een bedrijf waar rivaal Delivery Hero in 2015 nog afstand van deed. In absolute zin zijn de bedragen echter niet substantieel, erkent Jefferies.

De analisten zetten de stap in het licht van de felle concurrentiestrijd met Delivery Hero in Duitsland. Online maaltijdbezorging neigt naar quasi-monopolieposities, door autonome groei of overnames, menen ze.

De overname aan het oostfront moet Takeaway.com aantrekkelijker maken als overnamepartner in Duitsland dan Delivery Hero, speculeren de analisten. De buit in het oosten is nu gelijk verdeeld: door de overname van Foodpanda in 2016 is Delivery Hero marktleider in Roemenië, terwijl Takeaway de koppositie heeft gepakt in Bulgarije.

Jefferies heeft een Houden advies en koersdoel van 48,00 euro.

Takeaway.com, dat woensdag voorbeurs de jaarcijfers bekendmaakt, stond dinsdag 1,0 procent hoger op 52,00 euro.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

AEX 17 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribs Markets

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?