--- ---

VEON rondt desinvestering Euroset joint venture af

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 26 februari 2018

MegaFon neemt resterende belang over.

 VEON heeft de desinvestering in de Euroset joint venture met MegaFon, een Russische aanbieder van geïntegreerde digitale diensten, afgerond. Dit maakte het telecom- en internetconcern maandag voorbeurs bekend.

Euroset is volgens VEON het grootste mobiele elektronica retailnetwerk van Rusland en is in bezit van PJSC VimpelCom, de Russische divisie van VEON, en MegaFon.

PJSC VimpelCom verkreeg de helft van de Euroset-winkels en betaalde hiervoor 1,25 miljard Russische roebel aan MegaFon, circa 20 miljoen dollar. MegaFon nam het belang van 50 procent in Euroset van VEON over, waarbij geen financiële details werden verstrekt.

Het aandeel VEON sloot vrijdag 9,4 procent lager op 2,50 euro.

Geef een reactie