fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 23 februari 2018 16:39

Shire krijgt prioriteit bij FDA voor goedkeuring middel tegen erfelijk angio-oedeem

 Het Britse Shire kan mogelijk nog dit jaar zijn middel tegen erfelijk angio-oedeem op de markt brengen in Amerika, nu de US Food & Drug Administration voorrang geeft aan de beoordeling van het middel. Dit werd vrijdag bekend.

Lanadelumab krijgt de prioriteitsstatus bij de Amerikaanse toezichthouder, dat niet binnen een jaar maar al acht maanden een besluit neemt over de vermarkting. De beslissing valt daarom uiterlijk op 26 augustus. Bij groen licht kan Shire het middel direct op de markt brengen in de Verenigde Staten.

Dit is een bittere pil voor het Nederlandse Pharming, wiens middel Ruconest in Amerika sinds 2014 op de markt is als behandeling tegen de ziekte. Sindsdien liep de omzet gestaag op. Het afgelopen jaar kon Pharming onder meer profiteren van leveringsproblemen bij Shire voor een ander middel tegen angio-oedeem, Cinryze.

Pharming kreeg onlangs zelf bericht van de FDA dat men een verzoek van het Leidse biotechbedrijf gaat beoordelen voor een aanvullende licentie voor Ruconest, maar dan als behandeling om erfelijk angio-oedeem te voorkomen. Het besluit van de FDA over deze aanvullende licentie valt op 21 september.

Het aandeel Pharming noteerde vrijdagmiddag zo'n 3 procent lager op 1,32 euro.

De Aandeelhouder TV

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

AEX 26 maart 220 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

Bedrijven schrappen massaal dividend | 26 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 mrt 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Verrassing in de groeidata van China

26 mrt 15:31 Marco Knulst

DEAD CROSS platina

26 mrt 10:45 Bas Heijink

1e lagere top gevormd