--- ---

Belgische belastingdienst ziet handelaren in bitcoin als speculanten en vraagt daarom hoog tarief van 33%.

De Belgische belastingdienst wil behaalde winsten uit bitcoins en andere digitale munten belasten tegen een tarief van 33%. De handel hierin wordt niet gezien als beleggen, maar speculeren en zal daarom onder een hoger belastingtarief vallen.

Niet alle Belgische cryptocurrency handelaren hoeven het maximale tarief te betalen. Mensen die al in 2011 zijn ingestapt worden niet als speculanten gezien en vallen daarom onder een lager tarief.

De vraag is echter hoeveel inkomsten dit de belastingdienst gaat opleveren. De fiscus heeft geen zicht op de handel in bitcoin en andere cryptocurrency omdat dit grotendeels via het buitenland verloopt. Mensen zullen dus zelf moeten aangeven hoeveel vermogen zij hebben in cryptocurrency - de vraag hoeveel mensen dit zullen doen.

 

 

Geef een reactie