--- ---

Qualcomm op punt bod om NXP te verhogen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 20 februari 2018

Amerikaanse chipgigant verhoogt bod vermoedelijk naar circa 127,50 dollar per aandeel.

 Chipgigant Qualcomm is van plan het bod op NXP Semiconductors te verhogen tot circa 44 miljard dollar in een poging om steun voor de overname te winnen bij aandeelhouders. Dit meldde The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen bekend met de situatie.

Qualcomm zal het bod op de van origine Nederlandse halfgeleiderfabrikant naar verwachting verhogen naar circa 127,50 dollar per aandeel. Momenteel ligt er een bod van 110 dollar per aandeel, ofwel 39 miljard dollar in totaal. Het hogere bod zou volgens de bronnen al in de komende weken kunnen worden gecommuniceerd.

Het nieuwe bod is bedoeld om Elliott Management en verschillende andere hedgefondsen, die van mening zijn dan het oorspronkelijke bod te laag is, te sussen en hun steun te krijgen voor de overnamepoging.

De verhoging van het overnamebod komt op het moment waarop Qualcomm zelf het bod van een andere grote chipfabrikant, Broadcom, ter waarde van 121 miljard dollar, probeert af te weren.

Geef een reactie