--- ---

Beursblik: ABN AMRO haalt Randstad van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 16 februari 2018

Koersdoel verlaagd naar 63,00 euro.

 ABN AMRO heeft vrijdag het advies voor Randstad verlaagd van Kopen naar Houden en paste daarbij het koersdoel neerwaarts aan van 65,00 naar 63,00 euro.

De recent sterke operationele prestaties zijn volgens de analisten inmiddels wel ingeprijsd. En de vergelijkingsbasis in 2018 wordt moeilijker, waarschuwde de bank, terwijl er ook operationele uitdagingen in het verschiet liggen. Daarbij werd onder meer gewezen op vacaturesite Monster, de marges in Nederland en de groei in Amerika voor Professionals.

De analisten mikken op een autonome groei van 5 procent voor dit jaar, na een stijging van 8 procent afgelopen jaar. Daarbij zullen de EBITA-marges vlak zijn, denkt ABN AMRO.

In het derde kwartaal zal een speciaaldividend van 0,69 euro per aandeel Randstad worden uitbetaald. ABN AMRO ziet ruimte voor de uitzender om dit te kunnen verhogen naar 1,69 euro, maar uitbetaling hiervan volgt vermoedelijk pas in het derde kwartaal van 2019. "We denken echter niet dat dit de koers in 2018 zal aanjagen", aldus de analisten.

Het aandeel Randstad sloot donderdag ruim twee procent hoger op 59,12 euro.

Geef een reactie